20.10.2018
Tin Furdi pozvan na pripreme reprezentacije

16-godišnji član ČPK-a na sedmodnevnim pripremama u Korčuli bit će zajedno s još 30 plivača iz nekoliko hrvatskih plivačkih klubova. Učenik Ekonomske i trgovačke škole nije krio oduševljenje

Čakovečko plivanje svakim danom sve više napreduje, a dokaz tome su i pozivi članova Čakovečkog plivačkog kluba u reprezentaciju. Tako su Hanah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj bili na sedmodnevnim pripremama u Tuheljskim Toplicama, a jedan od trenera reprezentativki bio je čakovečki trener Goran Kolarić.

No, na njima se nije stalo jer je Hrvatski plivački savez na pripreme muške reprezentacije od 20. do 27. listopada 2018. pozvao i Tina Furdija. 16-godišnji član ČPK-a na sedmodnevnim pripremama u Korčuli bit će zajedno s još 30 plivača iz nekoliko hrvatskih plivačkih klubova. Učenik Ekonomske i trgovačke škole  nije krio oduševljenje.

Nisam očekivao ovaj poziv jer, iako imam puno dobro isplivanih vremena, u reprezentaciju se redovito pozivaju plivači iz velikih klubova iz puno većih gradova. Iznenađen sam, ali i ponosan jer je ovaj poziv dokaz mog  vrijednog treniranja i ostvarenje dugogodišnje želje. Nakon treninga s ostalim reprezentativcima mogu biti samo bolji - najavio je mladić iz Šenkovca.

Zadovoljan je i njegov trener Goran Kolarić koji je naglasio kako rezultati plivača ČPK-a, ali i pozivi u reprezentaciju ne mogu biti slučajnost. - Sve je to posljedica predanog, marljivog i studioznog rada kroz duže razdoblje. Imamo svoj zacrtani put i ako nastavimo ovako raditi pozivi u reprezentaciji će postati normala, ne samo za one koji su već bili pozivani nego i za druge plivače - izjavio je  i dodao kako u vrhunskom sportu, a to najviše vrijedi za bazične sportove, nema prečaca i na kraju se mukotrpan rad uvijek isplati.

Mi smo mali grad i mala sredina, imamo skromna sredstva, ali i veliko srce i želju za uspjehom i to nas vuče prema naprijed. Brojni odlični rezultati, a sad i pozivi u izabranu hrvatsku vrstu samo su dodatni poguranac u pravom smjeru - zaključio je trener i predsjednik ČPK-a. 


Fotografije uz članak: