26.07.2018
Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine

Član ČPK-a Tin Furdi je na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za dobne skupine osvojio broncu na 100 m slobodno otplivavši svoj osobni rekord 53,26 s

Nakon odličnih rezultata na kadetskom Prvenstvu Hrvatske  koje je namijenjeno mlađim plivačima, plivači Čakovečkog plivačkog kluba ponovno su se pobrinuli da u Grad Zrinskih stignu dobre vijesti. Ovog puta član ČPK-a Tin Furdi je na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za dobne skupine osvojio broncu na 100 m slobodno otplivavši svoj osobni rekord 53,26 s. Tim rezultatom nastavljen je niz osvajanja medalja na Prvenstvima Hrvatske koji traje skoro deset godina.

Osim njega, na PH koje je od  26. do 29. srpnja bilo održano u Zagrebu nastupili su još i Kaja Sabol, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Antonio Šantek, Tin Furdi i Adam Šinjori. Za nastup na Prvenstvu Hrvatske potrebno je isplivati limit pa je tako na natjecanju nastupilo 315 plivačica i plivača iz 33 kluba iz Hrvatske. Čakovečke plivače vodio je trener Goran Kolarić koji je nakon još jednog uspjeha u nizu ponovio kako ovi rezultati dokazuju da se u Čakovcu plivanjem bavi sustavno. 'Takav niz rezultata toliko godina za redom ne može se nazvati srećom. Bljesnuti se može jednom, dva puta, ali više od toga ne ide. No, mi u sredini koja nije tipična plivačka u kontinuitetu osvajamo postolja s različitim plivačima u muškoj i ženskoj konkurenciji', rekao je Kolarić nakon natjecanja. Pohvalio je i ostale plivače koji su izborili finala kazavši kako je uz malo sreće moglo biti i po još koja medalja, ali i ono što je postignuto u Zagrebu je zadovoljavajuće.

Rezultati članova ČPK-a:
Kaja Sabol 7. mjesto u disciplini 50 m leđno i 10. mjesto u disciplini 100 m leđno
Hannah Ereiz 5. mjesto na 100m leđno i 7. mjesto na 200m leđno
Ema Medved 6. mjesto u disciplinama 100 m i 200 m leđno
Gloria Požgaj 11. mjesto na 800 m slobodno i 12. mjesto na 100 m leđno
Antonio Šantek 10. mjesto u disciplini 50 m leđno
Tin Furdi 3. mjesto na 100 m slobodno, 7.mjesto na 50 m slobodno, 13. mjesto na 200 m leđno
Adam Šinjori 12. mjesto u disciplini 100 m leptir
Fotografije uz članak: