20.07.2018
Kadetsko Prvenstvo Hrvatske

Devet godina za redom plivači Čakovečkog plivačkog kluba osvajaju medalje na prvenstvima Hrvatske, a izuzetak nije bilo ni Kadetsko prvenstvo Hrvatske koje je proteklog vikenda održano u Zagrebu. Za nastavak prekrasne tradicije pobrinule su se Ema Medved i Hannah Ereiz.

Plivačice su 'zagospodarile' disciplinama 100 i 200 metara leđno. U obje discipline Medved je bila zlatna, a Ereiz srebrna. Treneri Goran Kolarić i Leonardo Novak, koji su u Zagreb vodili ekipu od šestero plivačica (Hannah Ereiz, Meri Furdi, Marta Horvat, Vida Kolarić, Ema Medved i Gloria Požgaj) i dvojice plivača (Sven Furdi i Matija Tropša), nisu krili oduševljenje rezultatima.

'Ema Medved kapitalizirala je svoj uporan i predan rad. Njezina forma rasla je iz tjedna u tjedan i ova dva zlata samo su žetva uloženog truda i nitko u klubu s tim rezultatom nije iznenađen', komentirao je Kolarić i dodao kako je i rezultat Ereiz za svaku pohvalu. 'Hannah Ereiz je zbog ozljede pauzirala mjesec dana. Njezin povratak u bazen išao je i brže od očekivanog. Iako to nisu vremena koje je plivala prije, veseli što se vratila na pobjedničke staze i uvjeren sam kako će se za kratko vrijeme sve vratiti na staro,' izjavio je trener čakovečkih plivačica. Osim na pojedinačnom planu, u ČPK-u su zadovoljni onime što su postigli i kao ekipa. U ekipnom poretku plivačice su zauzele fantastično 8. mjesto od ukupno 31. kluba koji je sudjelovao na natjecanju.

No, razloga za zadovoljstvo bilo je još. Naime, na natjecanju su se dijelile i nagrade za desetero najuspješnijih plivačica i plivača u kategoriji Mini Grand prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza za sezonu 2017./18. U konkurenciji više od 500 plivačica među deset najboljih smjestile su se čak tri plivačice Čakovečkog plivačkog kluba. Gloria Požgaj zauzela je 7. mjesto, Ema Medved zauzela je 5.mjesto i Hannah Ereiz zauzela je 2. mjesto, a uz poklon sportske opreme 'uhvatila je i kartu' za odlazak s reprezentacijom na Svjetski kup u plivanju koji će bit održan u Budimpešti.
Fotografije uz članak: