09.06.2018
8. plivački miting "Vodeni Lav" / GP miting 6. "Zlatni medvjed"
Plivačka sezona polako ulazi u petu brzinu, a to se najbolje vidjelo proteklog vikenda kada su u kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza bila čak dva natjecanja: 'Vodeni lav' u Varaždinski Toplicima i 'Zlatni medvjed' u Zagrebu. 'Vodeni lav' doživio je u subotu 9. lipnja svoje 8 izdanje. Riječ je o međunarodnom plivačkom mitingu na kojem je nastupilo 364 plivačica i plivača iz 13 klubova iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Specifičnost natjecanje je veliki 50 metarski otvoreni bazen u kojem se plivalo u pet muških i ženskih kategorija. Ukupno se plivalo devet pojedinačnih disciplina i štafeta  4x100 metara slobodno. Pod vodstvom trenera Leonarda Novaka, nastupilo je 15 članova Čakovečkog plivačkog kluba: Sven Furdi, Borna Bičak, Gašpar Bodulica, Matija Tropša, Anja Tušek, Vida Kolarić, Tin Janči, Hanna Mesarić, Jessica Elena Novak, Lucija Trupković, Lovro Krištofić, Mario Beliga, Zoja Pintarić, Emil Goričanec i Lana Pintarić.

Trener Novak pohvalio je plivače koji su ukupno osvojili devet medalja čestitavši im na isplivanim vremenima. 'Napravili su odličnu tranziciju iz 25-metarskog bazena u kojem treniraju u Čakovcu na ovaj duplo veći. Nije isto plivati u zatvorenim i otvorenim bazenima, ali su pokazali kako im to ne smeta te sam jako ponosan na njih. Vjerujem kako će ovakav pristup radu zadržati i dalje, a onda će nagrada stići u vidu sve boljih isplivanih vremena i još više osvojenih odličja', rekao je.

Osvajači medalja:
Sven Furdi 1. mjesto u disciplini 100m slobodno i 2. mjesto u disciplini 50m slobodno
Vida Kolarić 2. mjesto u disciplini 100m leptir
Tin Janči 2. mjesto u disciplini 100m leptir
Mario Beliga 1. mjesto u disciplini 100m leptir
Emil Goričanec 1. mjesto u disciplini 100m prsno i 3. mjesto u disciplinama 100m slobodno i 50m leptir
Lana Pintarić 3. mjesto u disciplini 100m leđno


Paralelno se u Zagrebu, u subotu i nedjelju (9. i 10. lipnja) na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice održavalo jedno od najpoznatijih hrvatskih plivačkih natjecanja 'Zlatni medvjed'. Natjecanje koje je zaštitni znak organizatora Plivačkog kluba Medvešćak, ali i grada Zagreba doživjelo je svoje 33. izdanje. Ove godine okupilo se perko 400 domaćih i plivača iz inozemstva. I na ovako jakom natjecanju ČPK je imao svoje predstavnike koji su ostvarili ukupno 19 finala.

Čakovčane je u Zagrebu vodio trener Goran Kolarić koji je pohvalio pet isplivanih A finala, osam isplivanih B finala i šest C finala. 'Zlatni medvjed je svojevrsna generalka uoči uoči Regionalnog Prvenstva kada će natjecatelji imati posljednju priliku da isplivaju norme i time ostvare pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske. Zadovoljan sam trenutačnom formom i na Regionalnom očekujem dobre rezultate', poručio je Kolarić. Regionalno Prvenstvo Hrvatske na rasporedu je 30. lipnja i 1. srpnja u Sisku.

Isplivana finala:
Kaja Sabol – A finale 50m leđno i 200m leđno
Antonio Šantek – A finale 50m i 200m leđno, B finale 100m leđno
Tin Furdi – A finale 100m slobodno, B finale 100m leđno, 200m slobodno i 50m slobodno
Adam Šinjori – B finale 200m leptir, 200m mješovito, 100m leptir i C finale 100m slobodno
Vinko Stunković – C finale 50m prsno, 100m prsno i 50m slobodno
Filip Cvjetićanin – B finale 200m leđno i C finale 100m leđno i 100m leptir
Fotografije uz članak: