10.02.2018
10. međunarodni GP miting Victoria - Primorje
Iza Čakovečkog plivačkog kluba je vrlo uspješan vikend. Na kadetskom prvenstvu Hrvatske osvojene su tri medalje, a na plivačkom mitingu u Rijeci trojica plivača isplivala su norme za ljetno Prvenstvo Hrvatske. Naime, Plivački klub Primorje bio je u subotu i nedjelju 10. i 11. veljače organizator 10. međunarodnog Grand prix mitinga Victoria – Primorje.

Bilo je to prvo ovesezonsko natjecanje u velikom 50 metarskom bazenu, a nastupilo je skoro 500 natjecatelja iz 47 klubova iz Italije, Bosne i Hercegovina, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske. Na rasporedu je bilo 16 disciplina u tri kategorije za plivače i plivačice. Boje Čakovečkog plivačkog kluba branila su četiri plivača: Antonio Šantek u kategorij juniora, a Tin Furdi, Vinko Stunković i Adam Šinjori u mlađim juniorima.

U izrazito teškoj konkurenciji, u subotu je finale izborio samo Tin Furdi u disciplinama 100m slobodno i 100m leđno. Na kraju je zauzeo 7. mjesto u disciplini 100m slobodno i 12. mjesto na 100m leđno. U nedjelju su finala izborili Antonio Šantek u disciplini 50m leđno, Tin Furdi u disciplini 50m slobodno i Adam Šinjori u disciplini 100m leptir. Antonio je bio deveti, Tin peti, a Adam osmi., Tin 5., a Adam 8. mjesto.

Već na prvom natjecanju u velikim bazenima, plivači Čakovečkog plivačkog kluba postigli su odlične rezultate i isplivali nekoliko osobnih rekorda i granične limite za nastup na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine koje će biti održano od 26. do 29. rujna 2018. godine.

Čakovečki plivački četverac u Rijeku je vodio trener Leonardo Novak koji je izjavio kako je ostvaren cilj koji je postavljen uoči natjecanja. 'Konkurencija je bila izuzetno jaka. Riječ je o najboljim plivačima iz Hrvatske, ali i drugih zemalja koji dolaze iz puno većih plivačkih sredina. No, uspjeli smo pokazati da i mi iz jednog malog grada i kraja kvalitetno i marljivo radimo', rekao je Novak.

Antonio Šantek kvalificirao se za nastup na PH u disciplinama 50 i 100m leđno i 50m slobodno, Tin Furdi u disciplinama 50, 100 i 200m slobodno i 100m leđno, a Adam Šinjori u disciplinama 100 i 200m leptir i 400m mješovito.
Fotografije uz članak: