13.01.2018
7. plivačko miniGP natjecanje "Medo"

U subotu i nedjelju, 13. i 14.01.2018., u Zagrebu je održano plivačko mini Grand Prix natjecanje 7. „Medo“ u organizaciji plivačkog kluba „Medveščak“. Na posljednjem ovosezonskom mini Grand Prix natjecanju u malim bazenima nastupila su ukupno 302 plivača i plivačice.  

 

Čakovečki plivački klub predstavljalo je 8 natjecatelja, 4 plivačice i 4 plivača. Na rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategoriji kadeta i mlađih kadeta. Najbolja tri plivača i plivačice iz svake kategorije i discipline su nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima, a najbolji plivač i plivačica u svakoj kategoriji je nagrađen prigodnim poklonom.  

 

Čakovečki plivački klub predstavljali su Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Meri Furdi, Fran Kovačec, Sven Furdi, Borna Bičak i Matija Tropša.

 

Najuspješnije, među plivačima Čakovečkog plivačkog kluba, u kadetskoj konkurenciji su bile Hannah Ereiz, Gloria Požgaj i Ema Medved, dok su u konkurenciji mlađih kateta najbolji bili Meri Furdi i Matija Tropša. Hannah Ereiz je, uz osvojene 3 medalje (2 zlatne i 1 srebrna), osvojila i pehar za najuspješniju plivačicu natjecanja sa postignuta 1992 boda. Gloria Požgaj je osvojila 2 srebrne medalje, Ema Medved i Meri Furdi su osvojile svaka po 1 srebrnu, a Matija Tropša je osvojio 1 brončanu medalju.  

 

Natjecatelje je vodio trener Leonardo Novak, mag.cin.

 

Osvajači medalja:

-          Hannah Ereiz: 1. mjesto u disciplinama 100 i 200m leđni i 2. mjesto u disciplini 200m mješovito

-          Gloria Požgaj: 2. mjesto u disciplinama 800m slobodno i 200m leđno

-          Ema Medved: 2. mjesto u disciplini 100m slobodno

-          Meri Furdi: 2. mjesto u disciplini 200m leđno

-          Matija Tropša: 3. mjesto u disciplini 100m leđno

               

Fotografije uz članak: