21.12.2017
Prvenstvo Hrvatske u plivanju

U razdoblju od četvrtka 21. do subote 23. prosinca 2017. godine Rijeka je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u plivanju u malim bazenima. Natjecanje je okupilo ukupno 388 plivača i plivačica iz 33 kluba koji su se borili za titulu državnog prvaka u kategoriji seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Na natjecanju su imali pravo nastupa svi plivači i plivačice koji su isplivali granične limite za nastup na Prvenstvu Hrvatske. Čakovečki plivački klub predstavljalo je 7 natjecatelja, 4 plivačice i 3 plivača.

 

Na rasporedu je bilo ukupno 18 pojedinačnih disciplina i 5 štafetnih. Najbolja tri plivača i plivačice iz svake kategorije i discipline su nagrađeni medaljama Hrvatskog plivačkog saveza.  

 

Boje Čakovečkog plivačkog kluba predstavljali su Kaja Sabol, Hannah Ereiz, Gloria Požgaj, Ema Medved, Tin Furdi, Antonio Šantek i Adam Šinjori.  

 

Najuspješnija, među plivačima Čakovečkog plivačkog kluba, je bila Kaja Sabol koja je postala dvostruka državna prvakinja i viceprvakinja u konkurenciji mlađih juniorki. Državno zlato osvojila je u disciplinama 100 i 200m leđno, a srebro u disciplini 50m leđno. Uz osvojene medalje, Kaja je postignutim rezultatima u sve tri discipline izborila i nastup u A finalu, te je u seniorskoj konkurenciji osvojila odlično 6. mjesto u disciplinama 50 i 200m leđno, i 7. u disciplini 100m leđno.

Osim Kaje Sabol, nastup u finalu su izborili i Tin Furdi i Hannah Ereiz. Tin Furdi je nastupio u B finalu u disciplini 100m slobodno i zauzeo 8. mjesto u konkurenciji juniora, a Hannah Ereiz nastupila je u B finalu u disciplini 200m leđno i zauzela 13. mjesto u juniorskoj konkurenciji.     

 

Natjecatelje je vodio trener Leonardo Novak, mag.cin.

 

Fotografije uz članak: